Case Ruimtescheiding

Voerde (DE) Bedrijfshal

Efficiency is key in bedrijfshal van Bilfinger Gerätetechnik Deutschland
In opdracht van de beursgenoteerde onderneming Bilfinger Gerätetechnik Deutschland, gevestigd op een grootschalig industriepark in Voerde (Noordrijn-Westfalen), realiseerde TreNoMat een flexibel te openen gevelafsluiting in een nieuw gebouwde productiehal. Hierbij was efficiency key. TreNoMat is in een vroeg stadium bij het project betrokken om na te denken over de best passende oplossing.

Bilfinger Gerätetechnik Deutschland is gespecialiseerd in civiele en industriële bouw, engineering en diensten en bedient een grote afzetmarkt in heel Europa. Hierbij staat efficiënt en flexibel werken centraal. Daar zijn de productiefaciliteiten op ingericht. Ook aan de nieuw te bouwen productiehal werden de hoogste efficiencyeisen gesteld. TreNoMat dacht met de Duitse hightech onderneming mee over een zo flexibel en efficiënt mogelijk gebruik.

Bovenloopkraan voor efficiënt laden en lossen

De nieuwe productiehal is bedoeld voor het bouwen en voorbereiden van grote prefab-constructies. Tijdens dit proces is sprake van voortdurend transport van zwaar en groot materieel, van buiten naar binnen en andersom. Om arbeidsintensieve overslag van materiaal te voorkomen, is ons gevraagd mee te denken over een oplossing waarmee de in het gebouw aanwezige bovenloopkraan kan doorrijden naar buiten om op die manier direct vrachtwagens te kunnen laden en lossen.

Oplossing op maat: elektrisch bedienbare kraanbaanklep

Wij hebben een oplossing op maat gerealiseerd in de vorm van een unieke elektrisch bedienbare kraanbaanklep, die over de gehele breedte van het gebouw kan worden opengezet. Hieronder hebben we twee elektrisch aangedreven schuifdeuren geplaatst, waardoor in geopende positie een T-vormige opening ontstaat. Hiermee kan zowel de bovenloopkraan als de aangepikte last eenvoudig naar binnen of naar buiten worden gebracht. Het geheel is fraai afgewerkt met geïsoleerde panelen, in dezelfde stijl als de rest van het gebouw. De combinatie is volledig weer- en windbestendig.

Doelstellingen van het project

  • Het snel en flexibel kunnen openen van een gedeelte van de buitengevel, waarbij de mogelijkheid bestaat om de in het gebouw aanwezige bovenloopkraan van binnen naar buiten te laten rijden, met aangepikte last. Doel: arbeidsintensieve overslag van materiaal en goederen buiten de hal uitsluiten.
  • Het dusdanig integreren van deze flexibele afsluitingen in de gebouwconstructie, dat deze esthetisch deel uitmaken van het geheel.
  • Het voldoen aan de wensen, eisen en normen van de opdrachtgever en het uitvoerende projectteam.

Projectdetails en resultaten

  • Toepassing van een op maat gemaakte elektrisch bediende TreNoMat kraanbaanklep, met daaronder twee elektrisch aangedreven windbestendige TreNoMat industriële schuifdeuren. Met deze combinatie kan een grote, T-vormige opening worden gecreëerd, waardoor zowel de bovenloopkraan, als de aangepikte last probleemloos en snel vanaf de vrachtwagen afgeladen en naar binnen getransporteerd kunnen worden.
  • De producten zijn dusdanig in het gebouw geïntegreerd, dat in gesloten toestand de aanwezigheid van deze onderdelen nauwelijks opvalt. Ook is de volledige opbouw weer- en windbestendig.
  • Maatwerkadvies en deskundige begeleiding tijdens de uitvoering. Er is voldaan aan de gestelde eisen en gevraagde criteria.
whitepaper trenomat
Meer weten?

Download onze documentatie

  • Alle feiten op een rijtje
  • Geselecteerd op onderwerp
  • Vindt u niet wat u zocht? Vraag het ons!
Paul trenomat
Meer weten?

Neem contact op!

+31 (0)172 579720
info@trenomat.nl

In de spotlight

Onze andere cases

Bekijk onze andere cases in het case overzicht.
nieuwsbrief trenomat
Blijf op de hoogte!

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF

TreNoMat houdt van korte lijnen. Daarom stellen we u graag met onze gratis digitale nieuwsbrief op de hoogte van productinnovaties en inspirerende projecten. Wilt u altijd geïnformeerd zijn? Schrijf u in en u ontvangt alle relevante updates.