Onze oplossingen

Akoestische oplossingen voor een optimale beleving van uw ruimte

U bent met onze scheidingswanden en andere producten verzekerd van maximale flexibiliteit in het indelen en opdelen van uw ruimte. Daarnaast kijken we samen met u naar de impact die onze oplossingen hebben op de beleving van de ruimte. Daarbij is de ruimteakoestiek een van de belangrijkste aspecten.

Akoestische scheidingswand

Wat uw geluidswensen of -eisen ook zijn, onze oplossingen en producten dragen bij aan een optimale beleving van alle eigenschappen van de ruimte. Bij het optimaliseren van de ruimteakoestiek, kijken we verder dan onze eigen oplossingen.

Functionaliteit en comfort gaan hand in hand

Bij het gebruik van uw ruimte ziet u graag dat functionaliteit en comfort hand in hand gaan. De beleving van geluid in de ruimte is van grote invloed op de gebruikservaring. Daarom kijken wij scherp naar de mogelijkheden om de uiteindelijke productkeuze, materiaaltoepassing en afwerking optimaal af te stemmen op de overige elementen in de ruimte. Zo dragen we niet alleen bij aan maximale flexibiliteit en functionaliteit, maar ook aan optimaal gebruikscomfort.

Akoestische optrekbare scheidingswanden voor optimale geluidsabsorptie

Kenmerkend voor sportcomplexen is de behoefte aan optimale geluidsabsorptie. De per definitie functionele ruimte wordt intensief en dynamisch gebruikt. Dat vraagt om toepassing van stabiele en robuuste materialen die een stootje kunnen hebben, zoals staal, beton en glas. Deze relatief ‘harde’ materialen hebben een nadelige uitwerking op de ruimteakoestiek. Iedereen kent de hinderlijke ‘holle galm’. Wij gaan voor u de uitdaging aan om binnen onze oplossingen materiaalkeuzes te maken, die de ruimteakoestiek in zijn geheel positief beïnvloeden. Meer weten over de vele effectieve toepassingen waarin ons leveringsprogramma voorziet? We helpen u met plezier verder.

Akoestische optrekbare scheidingswanden voor optimale geluidsisolatie

Soms vragen accommodaties om extra nadruk op het beperken van geluidsdoorslag of geluidsoverdracht tussen de verschillende ruimtes. Ook hier hebben wij uiteenlopende productsamenstellingen voor beschikbaar, die aan hoge geluidsisolatienormen voldoen.

U kunt de isolatiewaarde versterken door uw scheidingswanden op te laten bouwen uit meerdere lagen. Ook het opsluiten van lucht in de compartimenten vergroot het isolatievermogen. Hierbij zijn het aantal compartimenten en de onderlinge afstand zeer bepalend. Uiteraard zijn ook andere technieken en producten beschikbaar, zoals geluidsisolerende paneelwanden of schuifdeuren. Onze specialisten dienen u graag van advies over effectieve oplossingen voor een optimale akoestische scheidingswand.

De juiste mix van oplossingen, voor een optimale balans aan ruimteakoestiek

Wij kijken niet alleen naar het effect van uw akoestische scheidingswand op de geluidsbeleving in de ruimte, maar ook naar de manier waarop de aanwezigheid van de installatie zich verhoudt tot de overige onderdelen of componenten in de ruimte. Hierbij is het realiseren van een optimale balans onze uitdaging. In specifieke situaties, als meerdere wanden in één ruimte tegenover elkaar geplaatst worden, bijvoorbeeld, profiteert uw ruimte van het maximale absorptievermogen van onze producten.

In opgetrokken positie is de invloed op de geluidsbeleving echter nihil. Om dan toch aan de totale absorptie-eis te voldoen, is het van belang dat ook de bestaande bouwkundige wanden voldoende geluidsabsorberend zijn afgewerkt. De realisatie van de juiste oplossing met de juiste toepassing van producten, technieken en materialen is altijd afhankelijk van verschillende variabelen en vraagt om de juiste mix van oplossingen. Wij adviseren u graag over de vele combinatiemogelijkheden voor een optimale ruimteakoestiek.

Akoestische meting, berekening en advies

Het realiseren van akoestische oplossingen die de geluidsbeleving van uw ruimte optimaliseren, is altijd maatwerk. Akoestische berekeningen vormen hiervoor de basis. Bij nieuwbouwprojecten maakt een bouwfysisch adviseur vaak een voorbeschouwing om de huidige ruimteakoestiek in kaart te brengen. TreNoMat biedt aanvullende ondersteuning bij het uitvoeren van berekeningen en het geven van advies. In bestaande situaties moet altijd eerst een praktijkmeting plaatsvinden om de berekening te kunnen maken. Ook hierbij zijn wij u deskundig van dienst. In ons advies houden we altijd rekening met de meest effectieve en functionele mix van toepassingen. Wij garanderen voor elke situaties een accurate en betaalbare oplossing.

Meten is weten!

Aanvraag akoestische meting

  • Akoestisch onderzoek bij u op locatie;
  • Maatwerk totaaladvies;
  • Garantie op het beoogde resultaat.
whitepaper trenomat
Meer weten?

Download onze documentatie

  • Alle feiten op een rijtje
  • Geselecteerd op onderwerp
  • Vindt u niet wat u zocht? Vraag het ons!
Paul trenomat
Meer weten?

Neem contact op!

+31 (0)172 579720
info@trenomat.nl

Trenomat onderhoudsdienst

Service & Onderhoud

linkerhelft favicon trenomat
In de spotlight

Cases

Case

Sporthal De Wissel, Reijerpark

Effectieve oplossingen voor sporthal De Wissel, Reijerpark, Ridderkerk

Case

Europark Multi Sport

Beleving en flexibiliteit floreren in dynamisch Europapark Multi Sport in Groningen

rechterhelft favicon wit
nieuwsbrief trenomat
Blijf op de hoogte!

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF

TreNoMat houdt van korte lijnen. Daarom stellen we u graag met onze gratis digitale nieuwsbrief op de hoogte van productinnovaties en inspirerende projecten. Wilt u altijd geïnformeerd zijn? Schrijf u in en u ontvangt alle relevante updates.