Case

Europark Multi Sport

Beleving en flexibiliteit floreren in dynamisch Europapark Multi Sport in Groningen

Multifunctionele opdeling van de ruimte

Europark Multi Sport in de stad Groningen is een sprankelend voorbeeld van een eigentijds sport- en fitnesscomplex dat goed inspeelt op de beleving van verschillende doelgroepen. Daarbij is flexibiliteit een kernbegrip. Van buiten oogt het sportcentrum futuristisch en uitnodigend, binnen opent zich een dynamische sportwereld. TreNoMat droeg bij aan de beleving met oplossingen om de centrale sporthal in aparte ruimtes op te kunnen delen. Het is een project om trots op te zijn.

Sportcentrum Europark in Groningen, geopend in 2018, is ontworpen door architectenbureau Venhoeven CS in Amsterdam. Het complex van 5.500 vierkante meter bestaat uit een multifunctionele hal, een volwaardige sporthal, een dojo-ruimte, een danszaal, gymnastiekruimtes, een fitnessruimte, diverse klaslokalen en een horecavoorziening. Het moderne sportcomplex is gerealiseerd in opdracht van de gemeente Groningen.

Multifunctionele scheidingswanden

Bij de realisatie is TreNoMat gevraagd een oplossing aan te reiken voor het opdelen van de sporthal in drie apart te gebruiken gymzalen. De uitdaging was bijzonder. Er was enerzijds behoefte aan een situatie waarin verschillende doelgroepen visueel en akoestisch gescheiden van elkaar hun sport kunnen beoefenen. Anderzijds moest het mogelijk zijn om bij de opdeling in drie delen in andere situaties juist ook transparantie te laten bestaan, zodat de doelgroepen onderling contact met elkaar kunnen hebben. TreNoMat bood hiervoor een mix op maat van oplossingen en producten die maximale flexibiliteit garanderen.

Doelstellingen van het project

  • Het creëren van de mogelijkheid om de centrale sporthal in drie aparte, kleinere sportzalen op te kunnen delen, waarbij de doelgroepen visueel en akoestisch van elkaar gescheiden activiteiten kunnen ontplooien.
  • Bij voorkeur is er ook een opdeling in drie delen mogelijk waarbij er wel onderling visueel contact kan bestaan tussen de gebruikers in de afzonderlijke zaaldelen.
  • Afscherming van de eerste drie meter van de naastgelegen toeschouwerstribune, in het verlengde van de zaalscheidingen.
  • Het voldoen aan de normen van nagalmtijd.

Projectdetails en resultaten

  • Toepassing van twee TreNoMat akoestische scheidingswanden, in elektrisch optrekbare uitvoering. De wanden zijn direct naast een hoofdligger geplaatst. Bij het neerlaten ontstaan drie kleinere sport-/gymzalen.
  • Naast de TreNoMat scheidingswanden, aan de andere zijde van de hoofdliggers waaraan de wanden bevestigd zijn, hebben we elektrisch optrekbare TreNoMat netten gemonteerd. Door deze oplossing kan al naar gelang de gebruikseisen worden gekozen voor twee opties: een verdeling waarbij de gebruikers visueel en akoestisch van elkaar gescheiden zijn, of juist een verdeling die transparant is, waardoor contact tussen de doelgroepen mogelijk is.
  • De TreNoMat scheidingswanden lopen een stuk door over de tribune, waardoor er minder flankerend geluid langs de wanden ontsnapt.
whitepaper trenomat
Meer weten?

Download onze documentatie

  • Alle feiten op een rijtje
  • Geselecteerd op onderwerp
  • Vindt u niet wat u zocht? Vraag het ons!
Paul trenomat
Meer weten?

Neem contact op!

+31 (0)172 579720
info@trenomat.nl

In de spotlight

Onze andere cases

Bekijk onze andere cases in het case overzicht.
nieuwsbrief trenomat
Blijf op de hoogte!

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF

TreNoMat houdt van korte lijnen. Daarom stellen we u graag met onze gratis digitale nieuwsbrief op de hoogte van productinnovaties en inspirerende projecten. Wilt u altijd geïnformeerd zijn? Schrijf u in en u ontvangt alle relevante updates.