Onze oplossingen

Akoestische oplossingen voor een betere beleving van uw ruimte

Akoestische meting

Meten is weten! Iedere verbetering begint met gedegen onderzoek.

Geluid is een gevoelig thema in sportaccommodaties, en terecht! Wanneer de akoestiek niet goed is ingericht kunnen er gezondheidsklachten ontstaan bij de gebruikers van de ruimte. Het is dus noodzaak om dit goed op orde te hebben. Om vast te stellen hoe het gesteld is met het akoestisch klimaat in uw sportaccommodatie kunnen wij u bijstaan met ons onderstaande plan van aanpak.

  • Het uitvoeren van een akoestisch onderzoek bij u op locatie;
  • Het verwerken van de opgenomen data in een akoestisch model en het maken van berekeningen;
  • Het uitbrengen van een aansluitend maatwerk totaaladvies, volledig afgestemd op uw situatie;
  • Het realiseren van de voorgestelde totaaloplossing, inclusief onze garantie op het behalen van het beoogde resultaat, wat wordt aangetoond door het uitvoeren van een nameting.

Bij het opstellen van ons advies kijken we goed naar hoe de ruimte er technisch aan toe is. Zijn er elementen aanwezig die nog niet aan complete vervanging toe zijn (zoals bijvoorbeeld de optrekbare TreNoMat wanden) dan zullen we er naar streven zoveel mogelijk van deze componenten te behouden. 

Soms is namelijk het doorvoeren van aanpassingen al voldoende om resultaat te boeken. Ook kijken we goed wat precies het doel is wanneer gevraagd wordt om de ruimte te laten voldoen aan de norm. De behoeftes die hierbij een rol spelen kunnen namelijk per doelgroep verschillen.

Vanzelfsprekend wordt hierbij voortdurend de economisch haalbaarheid getoetst. Op deze manier is altijd duidelijk of de voorgestelde zienswijze ook financieel zinvol is, zowel op de korte- als ook op de langere termijn.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Super handig!

Aanvraag akoestische meting

Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op voor het inplannen van een akoestische meting.