Beahsportzaal scheidingswand

Circulariteit

DE GRAAF EN VAN STIJN B.V. DENKT AAN DE TOEKOMST

CIRCULARITEIT EN RECYCLING

Producenten en consumenten hebben de gezamenlijke verantwoordelijkheid om zuinig en verantwoord om te springen met onze aarde. De Graaf en van Stijn B.V. streeft naar zo veel mogelijk hergebruik van materiaal.

Een betere toekomst begint bij jezelf

Producenten begeven zich voortdurend in het spanningsveld tussen rendement maken met hun business en verantwoord omgaan met grondstoffen en energie. Consumenten ervaren een soortgelijke uitdaging wanneer er keuzes gemaakt moeten worden, waarbij een goede prijs en duurzaamheid lang niet altijd samen kunnen komen.
Gezamenlijk hebben producenten en consumenten daarom de verantwoordelijkheid te streven naar een dusdanige invulling van vraag en aanbod, zodat de minste belasting ontstaat op de omgeving en het milieu.

Vooruit denken bij de productie

Trenomat wanden hebben een lange levensduur, waarbij het product vak zelfs overgaat op toekomstige generaties. Hierdoor denk je er niet meteen aan wat er gebeurt met de toegepaste materialen wanneer een Trenomat wand uiteindelijk buiten gebruik wordt gesteld of wordt vervangen.
Toch is het een belangrijke verantwoordelijkheid voor ons allemaal om zuinig om te springen met de grondstoffen op onze aarde en om bij levering alvast vooruit te kijken naar de milieulast die ontstaat wanneer een product in de toekomst in onbruik raakt.
Met name het toegepaste wandmateriaal is hierbij een punt van aandacht.

Beahsportzaal scheidingswand
Trenomat kantoor 5

Een nieuw leven voor zowel PVC-vrij als voor PVC materiaal

Trenomat speelt hier al langer op in door circulaire PVC-vrije materialen aan te bieden, echter is er helaas nog steeds sprake van een prijsverschil ten opzichte van de traditionele PVC-bevattende uitvoeringen.
De ervaring is dus helaas dat de prijsfactor vaak toch een belangrijke rol speelt bij de keuze van de opdrachtgever en hierdoor wordt in veel gevallen toch voor PVC-bevattend materiaal gekozen.
Samen met onze fabrikant hebben we echter nu een innovatieve recyclingsmethode ontwikkeld om ook PVC-bevattend materiaal te kunnen recyclen en daarmee een nieuw leven te geven, zonder dat er veel restafval ontstaat.
Hierdoor kan een Trenomat wand scherp in de markt worden gezet en wordt er toch verantwoordelijkheid genomen ten aanzien van onze gedachtengoed over duurzaam produceren.

Benieuwd naar dit verhaal? Vraag ons om meer informatie.

nieuwsbrief trenomat
Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.