Case

Sportgebouw Zeeburgereiland

Akoestische scheidingswanden in sportgebouw Zeeburgereiland in
Amsterdam

Akoestische scheidingswanden

Met de installatie van akoestische scheidingswanden in de sporthal van 50 bij 30 meter heeft sportgebouw Zeeburgereiland in Amsterdam de mogelijkheid om op hetzelfde moment meerdere groepen te bedienen voor bewegingsonderwijs. Hierbij is goed rekening gehouden met de normen voor de nagalmtijd en minimale geluidsoverdracht.

Het energie-neutrale sportgebouw vormt onderdeel van de herontwikkeling van de Amsterdamse stadswijk Zeeburgereiland. De accommodatie ligt ingeklemd tussen drie beeldbepalende silo’s van de voormalige waterzuiveringsinstallatie en het centraal gelegen sportpark. Diverse sportverenigingen, twee naastgelegen scholen en de naschoolse opvang gebruiken het gebouw. Voor het ontwerp tekende RAU Architecten uit Amsterdam. De gemeente Amsterdam verstrekte de opdracht.

Multifunctionele sportaccommodatie

Op de begane grond van het gebouw bevindt zich een gymzaal die ruim is uitgerust met turnmateriaal. De eerste verdieping is voorzien van kleedkamerfaciliteiten voor zowel buitensportactiviteiten op het omliggende sportpark als voor de hoger gelegen sporthal. Hier bevinden zich ook het kantoor en een flexibel te gebruiken dojo-/dans-/fitnessruimte. Op de bovenste bouwlaag bevindt zich de sporthal.

Twee scheidingswanden, drie gymzalen

Voor deze grote sporthal bestond de behoefte om de ruimte naar wens op te kunnen delen in kleinere ruimtes om meerdere groepen tegelijkertijd te faciliteren. Om dit te realiseren hebben we twee elektrisch optrekbare akoestische TreNoMat scheidingswanden geplaatst. Hiermee laat de sporthal zich snel en eenvoudig in drie afzonderlijke gymzalen onderverdelen. Op deze manier kan flexibel worden voldaan aan de vraag vanuit het bewegingsonderwijs.

Doelstellingen van het project

  • Het opdelen van de grote sporthal in drie zaaldelen, waarbij in ieder afzonderlijk deel les gegeven kan worden, zonder overlast van elkaar te ervaren.
  • Het voldoen aan de normen van nagalmtijd in alle situaties, maar in het bijzonder voor de doelgroep bewegingsonderwijs.

Projectdetails en resultaten

  • Toepassing van twee TreNoMat akoestische scheidingswanden in elektrisch optrekbare uitvoering. Hiermee kunnen in één grote ruimte drie kleinere gymzalen worden gecreëerd voor het geven van bewegingsonderwijs.
  • De wanden zijn geluidsabsorberend uitgevoerd, zodat de nagalmtijd binnen de gesteld norm valt en de gebruikers zo min mogelijk geluidsoverlast van elkaar ervaren.
Meten is weten!

Aanvraag akoestische meting

  • Akoestisch onderzoek bij u op locatie;
  • Maatwerk totaaladvies;
  • Garantie op het beoogde resultaat.
whitepaper trenomat
Meer weten?

Download onze documentatie

  • Alle feiten op een rijtje
  • Geselecteerd op onderwerp
  • Vindt u niet wat u zocht? Vraag het ons!
Paul trenomat
Meer weten?

Neem contact op!

+31 (0)172 579720
info@trenomat.nl

In de spotlight

Onze andere cases

Bekijk onze andere cases in het case overzicht.
nieuwsbrief trenomat
Blijf op de hoogte!

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF

TreNoMat houdt van korte lijnen. Daarom stellen we u graag met onze gratis digitale nieuwsbrief op de hoogte van productinnovaties en inspirerende projecten. Wilt u altijd geïnformeerd zijn? Schrijf u in en u ontvangt alle relevante updates.