Sportcampus Zuiderpark is een uniek, gedeeltelijk overdekt stadion van maar liefst van 33.000 m2. Het prestigieuze veldencomplex voor zaalsporten, strandsporten en andere binnensporten is gebouwd in het Haagse Zuiderpark, op de plaats waar tot 2007 het Zuiderparkstadion van ADO Den Haag stond. Het heeft een gecombineerde functie van topsportcentrum, kenniscentrum en ontmoetingsplek voor recreatieve sportbeoefening. Diverse verenigingen en onderwijsinstellingen zijn vaste gebruikers van de faciliteiten.
Het multifunctionele sportcomplex is ontworpen door de architecten Russ Davenport en Henk Merle van FaulknersBrowns Architects uit het Engelse Newcastle upon Tyne. Het gebouw kenmerkt zich door de asymmetrische ronde vorm en het gebruik van gepolijst roestvrij staal. De constructie verandert constant van kleur, al naar gelang het zonlicht, de wolkenpatronen en reflecties van het groen in de omgeving. Sportcampus Zuiderpark werd op 14 juni 2017 in gebruik genomen. In 2018 werd het complex genomineerd voor de prijs van Beste Gebouw van het Jaar in de categorie Leefbaarheid & Sociale Cohesie.
In het spraakmakende Haagse sportstadion is een groot aantal voorzieningen bijeengebracht: een topsporthal; een beachsporthal voor strandvoetbal en beachvolleybal; een speciale turnhal; een dubbele breedtesporthal, bestemd voor recreatieve sportbeoefening door een zeer brede doelgroep; vier gymzalen; een dojo-hal voor de beoefening van Oosterse vechtsporten en een danszaal. Bovendien voorziet het complex in diverse ondersteunende voorzieningen, zoals een fitness-/krachtcentrum, fysiotherapiepraktijk, vergaderzalen en horeca. Het bijbehorende, omliggende sportveldencomplex biedt acht voetbalvelden, een multifunctioneel kunstgrasveld voor hockey en tennis en een beachcourt (sportstrand).
De betrokkenheid van TreNoMat bij het Haagse sportmekka bestaat uit de realisatie van akoestische scheidingswanden in de breedtesporthal en in de beachsporthal. De breedtesporthal kan in tweeën worden opgedeeld met behulp van een grote panelenwand. Hierdoor ontstaan twee naast elkaar liggende sporthallen. Eén daarvan kan nog eens worden opgedeeld in drie gymzalen door de toepassing van twee TreNoMat optrekbare scheidingswanden. Bij beide scheidingswanden namen we aan de zijde van het middelste zaalgedeelte absorptievoorzieningen op, om de nagalmtijd in het middelste zaaldeel te beheersen.
Ook in de beachsporthal creëerden we optimale flexibiliteit in het gebruik met de realisatie van een akoestische optrekbare scheidingswand. Hier is de toepassing nog eens extra bijzonder, omdat de wand neerdaalt op een ondergrond van zand. Onze engineers kozen voor een verzwaard standaard materiaal, om enerzijds zoveel mogelijk geluid tegen te houden en anderzijds voldoende bescherming te kunnen bieden tegen de invloeden van deze afwijkende ondergrond.