Case

Hinckley (UK) Leisure Centre

Hinckley Leisure Centre – uitnodigend, modern, flexibel
Onder grote belangstelling vond in de zomer van 2016 de officiële opening plaats van een bijzonder sport- en vrijetijdcentrum in het zuidwesten van Engeland, het Hinkley Leisure Centre. Het futuristische gebouw, dat fraai in het aangrenzende park opgaat, is een aanwinst voor de lokale bevolking van het Hinckley and Bosworth district. Het centrum biedt een keur aan faciliteiten. TreNoMat realiseerde in de centrale sporthal een akoestische scheidingswand. Deze zorgt ervoor dat meerdere groepen tegelijkertijd in de hal kunnen worden ondergebracht.

Het sport- en vrijetijdscentrum is een sterk voorbeeld van geslaagde publiek-private samenwerking. De aanbesteding werd gewonnen door een samenwerkingsverband tussen projectontwikkelaar Places for People, Robert Limbrick Architects en het Nederlandse Pellikaan Bouwbedrijf, gevestigd in Tilburg. De gemeente was enthousiast over het geweldige resultaat en schreef in een persbericht: “Bewoners zullen fantastische faciliteiten krijgen en daarnaast een aanzienlijke inkomstenbron waarmee de komende 20 jaar andere services ondersteund kunnen worden. Dit is een duidelijke win-win voor de lokale mensen!”

Uitnodigend gebouw met moderne sportvoorzieningen

In het Hinckley Leisure Centre zijn unieke watersportvoorzieningen ondergebracht, waaronder een 25 meter zwembad, een lesbad met beweegbare bodem, een zogeheten ‘splashgebied’ en sauna- en stoombadfaciliteiten. Daarnaast biedt het centrum moderne voorzieningen voor ‘droge’ sporten, waaronder een ruim opgezette sporthal, een grote fitnessruimte en verschillende dans- en spinningstudio’s. Ook zijn er multifunctionele ruimtes, voor bijeenkomsten en vergaderingen, en kantoorruimten voor de exploitant en de gemeente. En er is een gezellig café. Buiten is naast de parkeerplaats een gras-speel-ruimte aangelegd, die direct toegankelijk is vanuit het aangrenzende park.

TreNoMat scheidingswand vergroot flexibiliteit en gebruikscomfort

Een belangrijk punt in het eisen- en wensenpakket voor het multifunctionele sportcomplex was de mogelijkheid om de capaciteit van de sporthal zo goed mogelijk te benutten. Dat betekent: voorzieningen treffen die ervoor zorgen dat meerdere (doel)groepen tegelijkertijd gebruik kunnen maken van de hal, zonder elkaar te hinderen. Om dit te realiseren, besloot Pellikaan Bouwbedrijf de expertise van TreNoMat in een vroeg stadium bij het project te betrekken. Hierdoor konden wij het aanbrengen van een scheidingswand optimaal in het ontwerp integreren en implementeren. Daarbij viel de keus op een wand die voorziet in zowel fysieke als akoestische scheiding.

Technische begeleiding, korte lijnen

In de aanloop naar de uitvoering en montage van de TreNoMat akoestische scheidingswand hebben onze projectmanagers nauw met de specialisten van Pellikaan Bouwbedrijf samengewerkt. De lijnen waren kort, net als bij andere projecten die we voor het bouwbedrijf uit Tilburg uitvoerden. Tijdig overleg en heldere afspraken vormden de basis voor een optimale oplossing en probleemloze montage.

Doelstellingen van het project

 • Het snel kunnen afschermen van doelgroepen die gebruik maken van verschillende faciliteiten in dezelfde ruimte.
 • Het dusdanig integreren van de scheidingswand in de dakconstructie dat voldaan werd aan de Engelse eisen voor de vrije hoogte in sporthallen.
 • Het voldoen aan de wensen, eisen en normen van de opdrachtgever en het uitvoerende projectteam.

Projectdetails en resultaten

 • Toepassing van een TreNoMat akoestische scheidingswand, inclusief akoestische bovenafdichting om omloopgeluid tussen de opgedeelde ruimtes te vermijden.
 • Maatwerkadvies en deskundige begeleiding tijdens de uitvoering.
Meten is weten!

Aanvraag akoestische meting

 • Akoestisch onderzoek bij u op locatie;
 • Maatwerk totaaladvies;
 • Garantie op het beoogde resultaat.
whitepaper trenomat
Meer weten?

Download onze documentatie

 • Alle feiten op een rijtje
 • Geselecteerd op onderwerp
 • Vindt u niet wat u zocht? Vraag het ons!
Paul trenomat
Meer weten?

Neem contact op!

+31 (0)172 579720
info@trenomat.nl

In de spotlight

Onze andere cases

Bekijk onze andere cases in het case overzicht.
nieuwsbrief trenomat
Blijf op de hoogte!

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF

TreNoMat houdt van korte lijnen. Daarom stellen we u graag met onze gratis digitale nieuwsbrief op de hoogte van productinnovaties en inspirerende projecten. Wilt u altijd geïnformeerd zijn? Schrijf u in en u ontvangt alle relevante updates.