Case Ruimtescheiding

Ely (UK) Leisure Centre

Hive Leisure Centre Ely – multifunctioneel sportcomplex van topniveau
Ook buiten Nederland dragen TreNoMat scheidingswanden bij aan de flexibiliteit, gebruiksvriendelijkheid en geluidsbeleving van sport- en vrijetijdsvoorzieningen. In de stad Ely, in het Oosten van Engeland, waren wij betrokken bij de indeling van een veelzijdig centrum in het hart van een recreatiedorp, het Hive Leisure Centre, gerealiseerd door Pellikaan Bouwbedrijf uit Tilburg.

Het Hive Leisure Centre ligt net buiten het centrum van de Oost-Engelse stad Ely, op vijf minuten rijden van het treinstation. Het vrijetijdscentrum biedt activiteiten voor iedereen. Het is een volledig uitgerust, ultramodern sportcomplex met twee zwembaden, een sporthal en twee fitnessstudio’s met de modernste trainingsapparatuur. Ook is er een horecavoorziening. Het centrum biedt mogelijkheden voor het organiseren van tal van activiteiten, voor jong en oud. Het project is uitgevoerd door Pellikaan Bouwbedrijf, gevestigd in Tilburg, actief in Nederland, België, Duitsland en Engeland.

Sporthal met TreNoMat akoestische scheidingswand

Het Nederlandse bouwbedrijf realiseerde een prachtig multifunctioneel sportcomplex van topniveau. Voor de sporthal van het complex koos de aannemer voor de toepassing van een akoestische TreNoMat scheidingswand. Hierdoor kunnen meerdere doelgroepen tegelijkertijd en met verschillende activiteiten gebruikmaken van de ruimte, zonder hinder van elkaar te ondervinden.

Fysieke en akoestische scheiding

Bij de uitvoering is veel aandacht besteed aan de juiste implementatie van de scheidingswand in het ontwerp en de afwerkingen rondom. De TreNoMat wand fungeert in neergelaten positie niet alleen als fysieke scheiding van activiteiten, maar ook als akoestische scheiding. Dat levert optimale flexibiliteit en veel gebruikscomfort op.

Om de scheidingswand goed in het ontwerp op te kunnen nemen, heeft Pellikaan Bouwbedrijf ons tijdig in het ontwerp- en realisatieproces betrokken. In de aanloop naar de uitvoering hebben projectleiders van TreNoMat het project intensief begeleid om zeker te zijn van een probleemloze montage. De lijnen met de aannemer waren kort en de afspraken duidelijk.

Doelstellingen van het project

 • Het snel kunnen afschermen van doelgroepen die gebruik maken van verschillende faciliteiten in dezelfde ruimte.
 • Het dusdanig integreren van de scheidingswand in de dakconstructie dat werd voldaan aan de Engelse eisen voor de vrije hoogte in sporthallen.
 • Het voldoen aan wensen, eisen en normen van de opdrachtgever en het uitvoerende projectteam.

Projectdetails en resultaten

 • Toepassing van een TreNoMat akoestische scheidingswand, inclusief akoestische bovenafdichting om omloopgeluid tussen de opgedeelde ruimtes te vermijden.
 • Maatwerkadvies en deskundige begeleiding tijdens de uitvoering.
Meten is weten!

Aanvraag akoestische meting

 • Akoestisch onderzoek bij u op locatie;
 • Maatwerk totaaladvies;
 • Garantie op het beoogde resultaat.
whitepaper trenomat
Meer weten?

Download onze documentatie

 • Alle feiten op een rijtje
 • Geselecteerd op onderwerp
 • Vindt u niet wat u zocht? Vraag het ons!
Paul trenomat
Meer weten?

Neem contact op!

+31 (0)172 579720
info@trenomat.nl

In de spotlight

Onze andere cases

Bekijk onze andere cases in het case overzicht.
nieuwsbrief trenomat
Blijf op de hoogte!

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF

TreNoMat houdt van korte lijnen. Daarom stellen we u graag met onze gratis digitale nieuwsbrief op de hoogte van productinnovaties en inspirerende projecten. Wilt u altijd geïnformeerd zijn? Schrijf u in en u ontvangt alle relevante updates.