Case

Zwolle Zwembad De Vrolijkheid

Zwembad De Vrolijkheid in Zwolle: maximale flexibiliteit dankzij waterbestendige scheidingswanden
De zwemsport kreeg er in 2012 een dimensie bij met de oplevering van zwembad De Vrolijkheid. Voor de realisatie tekende Pellikaan Bouwbedrijf uit Tilburg. Binnen het scherpe budget dat de gemeente Zwolle beschikbaar had, wist de aannemer op basis van een efficiënt design & build plan een geweldig resultaat neer te zetten. In het zwemcomplex werden innovatieve duurzame voorzieningen getroffen, die resulteren in hoge besparingen in energie, watergebruik en onderhoud. De toepassing van waterbestendige TreNoMat scheidingswanden maximaliseert de bruikbaarheid van de verschillende baden.

Zwembad De Vrolijkheid behoort nog steeds tot de meest duurzame en energiezuinige zwembaden van Nederland. Het aanbod van het multifunctionele zwemcomplex is breed: 8- en 6-baans wedstrijdbaden van 25 meter, een bad voor instructie- en doelgroepzwemmen, een recreatiebad met glijbaan en whirlpools, een peuterbad, diverse duikplanken en een duikkuil, een fitnessruimte en horeca- en vergaderfaciliteiten.
In totaal beschikt zwembad De Vrolijkheid over circa 1.575 m² zwemwater.

Natte omgeving als extra uitdaging

Pellikaan Bouwbedrijf koos voor de toepassing van onze TreNoMat-scheidingswanden om de verschillende baden en doelgroepen flexibel van elkaar te kunnen scheiden. Hierbij is veel aandacht besteed aan een optimale implementatie in het ontwerp en aan de diverse afwerkingen rondom. Een belangrijke wens was dat de scheidingswanden zouden ‘opgaan’ in de omgeving als ze zich in opgetrokken positie bevinden. Uiteraard moesten de wanden primair voorzien in een adequate opdeling van de ruimte, afgestemd op de gebruikseisen.

Om de scheidingswanden geschikt te maken voor toepassing in een zwembadklimaat hebben we speciale aandacht besteed aan de selectie van materialen en toepassing van afwerkingstechnieken. Door de juiste keuzes te maken, konden we garanderen dat de scheidingswanden een lange levensduur hebben en veilig zijn en blijven in het gebruik.

Veilige en toekomstbestendige oplossingen voor zwembaden

De toepassing van TreNoMat-scheidingswanden in zwembaden is minder bekend dan de toepassing in sporthallen. Echter, ook voor veilige en toekomstbestendige oplossingen in de zwemomgeving kunt u vertrouwen op jarenlange ervaring en maatwerk in advies en engineering.

Doelstellingen van het project

  • Het snel kunnen afschermen van doelgroepen die gebruik maken van verschillende faciliteiten in dezelfde ruimte.
  • Het dusdanig integreren van de wanden in de dakconstructie dat deze fraai in het ontwerp zijn opgenomen.
  • Het samenstellen van de wanden uit hoogwaardige materialen die geschikt zijn voor toepassing in een zwembadklimaat.

Projectdetails en resultaten

  • Toepassing van drie TreNoMat-scheidingswanden, inclusief akoestische bovenafdichting om omloopgeluid tussen de opgedeelde ruimtes te vermijden.
  • De materiaalsamenstelling is dusdanig gekozen dat de scheidingswanden ‘zwembadbestendig’ zijn.
  • Maatwerkconstructie en maatwerkadvies over de juiste oplossing in een zeer specifieke situatie.
whitepaper trenomat
Meer weten?

Download onze documentatie

  • Alle feiten op een rijtje
  • Geselecteerd op onderwerp
  • Vindt u niet wat u zocht? Vraag het ons!
Paul trenomat
Meer weten?

Neem contact op!

+31 (0)172 579720
info@trenomat.nl

In de spotlight

Onze andere cases

Bekijk onze andere cases in het case overzicht.
nieuwsbrief trenomat
Blijf op de hoogte!

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF

TreNoMat houdt van korte lijnen. Daarom stellen we u graag met onze gratis digitale nieuwsbrief op de hoogte van productinnovaties en inspirerende projecten. Wilt u altijd geïnformeerd zijn? Schrijf u in en u ontvangt alle relevante updates.