Case

ASK Romein/Oostingh Staalbouw

ASK Romein/Oostingh Staalbouw in Katwijk aan Zee kiest voor TreNoMat industriële scheidingswanden

Industriële scheidingswanden

Oostingh Staalbouw in Katwijk, onderdeel van ASK Romein, zocht naar een effectieve oplossing voor het opdelen van een productiehal in zes spuithallen en vond die bij TreNoMat. De toepassing van industriële optrekbare scheidingswanden, op maat ontworpen en gemaakt, biedt de fabrikant van complexe staalconstructies de vereiste flexibiliteit. Saillant detail: de voorzieningen werden in één week geïnstalleerd. Langer mocht de productie niet stilliggen. Nauwe samenwerking, strakke planning en slimme logistiek maakten dat de uitdagende klus op tijd werd geklaard.

ASK Romein/Oostingh Staalbouw is een bekende speler bij de engineering en het opbouwen van complexe staalconstructies voor grote objecten en projecten, zowel in Nederland als internationaal. De staalconstructies worden volledig in eigen huis voorbereid als compleet afgewerkt bouwpakket en vervolgens op de diverse projectlocaties opgebouwd.

Intensief afwerkingsproces

Na de productie ondergaan de staalconstructies van Oostingh Staalbouw een afwerkingsproces. Het aanbrengen van de verflaag, coating of brandwerende laag gebeurt op de afdeling conservering. Vanuit de productie leggen de onderdelen een korte reis af naar de conserveringshal, waar ze ter voorbereiding een voorbehandeling in een speciale straalmachine ondergaan. Achter deze straalmachine bevindt zich een centraal gelegen transportzone, met aan elke weerszijde drie spuithallen.

Industriële scheidingwanden voor zes spuithallen

De activiteiten van de in totaal zes spuithallen moeten gescheiden van elkaar plaatsvinden. Omdat de te behandelen onderdelen erg groot kunnen zijn, is het noodzakelijk dat de toegang tot de spuithallen voor de bevoorrading volledig geopend kan worden, zonder obstakels op de vloer. Om die reden is gekozen voor de toepassing van onze industriële optrekbare TreNoMat scheidingswanden.

Maatwerk op basis van heldere specificaties

Bij de engineering van de wanden moesten we er rekening mee houden dat het tracé van bovenloop-kranen in het hallencomplex moet kunnen kruisen met de afscheidingen. Een andere eis was dat de afscheiding bestand is tegen diverse verf- en conserveringsproducten. Door onze ervaring met deze specificaties was het uitwerken van een projectvoorstel geen probleem.

Scheidingswanden in één week geplaatst

De grootste uitdaging was de planning. De productie in de betreffende hal ligt niet vaker of langer dan één week per jaar stil. De continuïteit van de productie gaat voor alles. Dit betekende dat de uitvoering van het project in één week geklaard moest worden. Hiervoor was een andere werkwijze dan gebruikelijke is vereist. In nauw overleg met de opdrachtgever kwam er een innovatief plan van aanpak op tafel en werden alle werkzaamheden binnen een strakke planning in de beschikbare week uitgevoerd. De optrekbare industriële scheidingswanden functioneren optimaal en voldoen volledig aan het eisenpakket.

Doelstellingen van het project

 • Tijdelijk kunnen afschermen van afwerk- en conserveringsprocessen van de centrale transportzone en de rest van de spuithallen.
 • Bij het technisch uitwerken van de wanden rekening houden met het kunnen kruisen van bovenloop-kranen aan de bovenzijde en heftrucks en ander transportmaterieel aan de onderzijde.
 • Dusdanig uitvoeren van de wanden dat verfdampen en laknevel afdoende worden tegengehouden, zodat er geen sprake is van ‘vervuiling’ van materiaal buiten de betreffende hal, zodat het materiaal wat klaar staat in de transportzone voor bewerking in één van de andere spuithallen schoon blijft en daardoor direct te bewerken is.
 • uitvoering/realisatie op locatie in een zeer beperkte doorlooptijd.

Projectdetails en resultaten:

 • Toepassing van zes TreNoMat industriële scheidingswanden, in elektrisch optrekbare uitvoering. De wanden zijn aan twee zijden van de centraal gelegen transportzone per drie stuks verdeeld. Per zijde ontstaan hierdoor bij het neerlaten drie apart te gebruiken spuitruimtes
 • De TreNoMat wanden zijn afgestemd op het kruisende tracé van bovenloopkranen, zodat zowel het verticale als het horizontale transport van goederen naar de ruimtes onbeperkt en ongehinderd plaatsvindt.
 • De wanden zijn uitgevoerd in stevig PVC en daarmee bestand tegen de omstandigheden waaraan ze in deze toepassing worden blootgesteld. De doorslag van onwenselijke nevel is minimaal. Door deze scheidingswanden toe te passen, kunnen in één hal tegelijkertijd zes processen plaatsvinden. Deze oplossing maakt de gebruiksmogelijkheden van de hal aanzienlijk flexibeler en winstgevender.
 • De uitvoering is zorgvuldig voorbereid. Een groot voordeel was dat de opdrachtgever zelf ook het belang van een goede voorbereiding kent. Daardoor verliep het opstellen van een plan van aanpak efficiënt en konden we de opdracht binnen de gestelde tijd uitvoeren.
whitepaper trenomat
Meer weten?

Download onze documentatie

 • Alle feiten op een rijtje
 • Geselecteerd op onderwerp
 • Vindt u niet wat u zocht? Vraag het ons!
Paul trenomat
Meer weten?

Neem contact op!

+31 (0)172 579720
info@trenomat.nl

In de spotlight

Onze andere cases

Bekijk onze andere cases in het case overzicht.
nieuwsbrief trenomat
Blijf op de hoogte!

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF

TreNoMat houdt van korte lijnen. Daarom stellen we u graag met onze gratis digitale nieuwsbrief op de hoogte van productinnovaties en inspirerende projecten. Wilt u altijd geïnformeerd zijn? Schrijf u in en u ontvangt alle relevante updates.