U

Case

Leuven (BE) KU Leuven

Universiteit van Leuven krijgt er een multifunctionele sporthal bij
De universiteit van Leuven in België, beter bekend als de KU Leuven, biedt hoogwaardige opleidingen en onderzoeksfaciliteiten aan in een sportieve omgeving. Studenten kunnen sinds jaar en dag terecht in hun eigen Universitair Sportcentrum – geschikt voor iedereen die ‘niet alleen zijn geest, maar ook zijn lichaam wil uitdagen’. Onlangs werd het centrum uitgebreid met een professionele balsporthal. Pellikaan Bouwbedrijf uit Tilburg riep onze expertise in om in deze hal twee scheidingswanden te integreren.

Voor de gewenste uitbreiding werd een aanbesteding uitgeschreven. Pellikaan Bouwbedrijf zocht hiervoor actief de samenwerking op met Hooper Architects uit het Brabantse Oosterhout en Architectenvennootschap Artabel uit Leuven. Dit resulteerde in een fraai en functioneel ontwerp voor de balsportzaal en in het winnen van de aanbesteding. Op basis hiervan realiseerde Pellikaan Bouwbedrijf een topsporthal met een vrije hoogte van maar liefst 12,5m. Daarmee is voldaan aan de norm voor het organiseren van internationale volleybalwedstrijden.

Meer gebruiksmogelijkheden, meer comfort

De hal is uitgerust met een royale tribune zodat het publiek de wedstrijden kan bijwonen. Verder is in de nodige accommodaties voorzien, waaronder de kleedkamers en kantoren. De sporthal zelf kan snel en flexibel in drie afzonderlijk te gebruiken zaaldelen worden opgedeeld. Hiervoor zijn twee elektrisch optrekbare TreNoMat akoestische scheidingswanden in het ontwerp opgenomen en gerealiseerd.

Optimale integratie en probleemloze montage

Dankzij deze scheidingswanden kunnen verschillende doelgroepen tegelijkertijd ongehinderd gebruikmaken van de nieuwe balsporthal. Dit was een uitdrukkelijke wens van de opdrachtgever. Pellikaan Bouwbedrijf koos voor TreNoMat op basis van eerdere goede projectervaringen. We zijn in een vroeg stadium bij het project in Leuven betrokken om samen voor de best mogelijke oplossing te zorgen en om de TreNoMat scheidingswanden en bijbehorende afwerking rondom optimaal in het ontwerp te integreren. De TreNoMat-wanden voorzien zowel in een fysieke als akoestische scheiding van de ruimte. De tijdige betrokkenheid was bovendien een goede garantie op een probleemloze montage.

Mede dankzij goed overleg, gedeelde kennis en korte lijnen kon een uitbreiding worden gerealiseerd, die voldoet aan het hoge niveau van de sportfaciliteiten van het universitaire sportcentrum. De studenten in Leuven hebben er een prachtige hal bij.

Doelstellingen van het project

  • Het snel kunnen afschermen van doelgroepen, die gebruik maken van verschillende faciliteiten in dezelfde ruimte.
  • Het dusdanig integreren van de scheidingswand in dakconstructie dat werd voldaan aan de Engelse eisen voor de vrije hoogte in sporthallen, in dit geval met name aan de norm voor internationale volleybalwedstrijden.

Projectdetails en resultaten

  • Toepassing van twee TreNoMat akoestische scheidingswanden, inclusief de afwerking / afdichting  rondom. Met deze wanden kan de ruimte worden onderverdeeld in drie compartimenten. In het middelste zaalgedeelte is gewerkt met geperforeerd materiaal om de nagalmtijd binnen de norm te krijgen.
  • Maatwerkadvies en deskundige begeleiding tijdens de uitvoering.
whitepaper trenomat
Meer weten?

Download onze documentatie

  • Alle feiten op een rijtje
  • Geselecteerd op onderwerp
  • Vindt u niet wat u zocht? Vraag het ons!
Paul trenomat
Meer weten?

Neem contact op!

+31 (0)172 579720
info@trenomat.nl

In de spotlight

Onze andere cases

Bekijk onze andere cases in het case overzicht.
nieuwsbrief trenomat
Blijf op de hoogte!

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF

TreNoMat houdt van korte lijnen. Daarom stellen we u graag met onze gratis digitale nieuwsbrief op de hoogte van productinnovaties en inspirerende projecten. Wilt u altijd geïnformeerd zijn? Schrijf u in en u ontvangt alle relevante updates.