Case

Houten Expo

Beurs- en congrescentrum Expo Houten
Vakbeurzen, hobbybeurzen, publieksevenementen, seminars, vergaderingen, congressen. Wat de aard en omvang van de activiteit ook is, Expo Houten zorgt voor passende huisvesting en de bijbehorende efficiënte organisatie. Daarbij is Flexibel gebruik van de beschikbare ruimte een belangrijke succesfactor. TreNoMat realiseerde een scheidingswand in een hal die tijdens evenementen zo min mogelijk mag opvallen. Vandaar de vraag om de wand uit te voeren in de uitdagende kleur zwart.

Expo Houten is een beurs- en congrescentrum dat zich richt op een veelheid aan activiteiten. Iedere doelgroep vindt er mogelijkheden op maat. Omdat de schaal en omvang van de activiteiten sterk wisselen, is het essentieel dat de beurshallen flexibel kunnen worden opgedeeld in verschillende compartimenten.

Jarenlange samenwerkingsrelatie

Het complex in Houten bestaat al heel wat jaren en de relatie tussen ons bedrijf en de exploitant gaat ver terug. Door de jaren is het complex steeds gemoderniseerd. Bij de laatste renovatieronde kregen wij een bijzonder vraagstuk voorgelegd rond een complete facelift van een van de hallen. Om deze hal tijdens evenementen zo min mogelijk op te laten vallen, werd ervoor gekozen om de omliggende wanden en het dak zwart te maken.

Bijzondere uitdaging: een zwarte scheidingswand

De wens daarbij was dat de hal snel en flexibel in tweeën kon worden gedeeld met behulp van een scheidingswand. Gezien de duurzame relatie en de tevredenheid over een eerder gerealiseerde TreNoMat scheidingswand in een ander gedeelte van het hallencomplex, klopte Expo Houten daarvoor bij ons aan. Met als bijzondere eis dat ook de TreNoMat wand moest worden uitgevoerd in zwart.

Het toepassen van de kleur zwart heeft voor ons materiaal een zekere moeilijkheidsgraad. De kleur zwart, toegepast op kunststof, reflecteert enorm in een omgeving waar veel licht wordt geproduceerd. Daarmee zou de wand juist extra opvallen. Om dit voorkomen, hebben we het materiaal voorzien van een speciale structuur, die maakt dat de lichtinval op een andere manier wordt gebroken. Hierdoor is geen sprake van hinderlijke weerspiegeling. Dankzij deze oplossing sluit de TreNoMat-wand perfect aan op de wensen en gaat hij mooi op in het geheel.

Constructie op maat

De wand is bovendien uitgevoerd in drie delen, die afzonderlijk bediend kunnen worden. Zo kan de afsluiting gedeeltelijk worden geopend voor bijvoorbeeld bevoorrading en het creëren van een doorloop.
Bij het ontwerp en de implementatie moesten we rekening houden met het bestaande tracé van verlichting, kabelgoten en leidingen. Tegelijkertijd moest aan de onderzijde van de opgetrokken wand een minimale obstakelvrije hoogte beschikbaar blijven om de praktische functie van de ruimte te behouden. Dit is gelukt door de hele constructie op maat te maken. De wand kon vervolgens zoals gewenst worden ingebouwd. Met deze toepassing zijn de veelzijdigheid van het gebouw en de exploitatiemogelijkheden aanzienlijk vergroot.

Doelstellingen van het project

  • Het snel kunnen opdelen van de beurshal in twee delen, waarbij in ieder afzonderlijk deel verschillende activiteiten kunnen plaatsvinden zonder hierbij overlast van elkaar te ervaren.
  • Het dusdanig integreren van deze afscheiding in de dakconstructie, dat het complexe leiding- en kabeltracé zo min mogelijk aangepast hoefde te worden. Tegelijkertijd moest hierbij de gewenste vrije hoogte in ruimte behouden blijven.
  • Het uitvoeren van de wand in de kleur zwart, waarbij geen sprake zou zijn van lichtreflectie.
  • De scheiding diende te worden verdeeld in drie afzonderlijk beweegbare gedeelten, zodat de scheiding zelf ook gedeeltelijk geopend zou kunnen worden. Hiermee voorziet de wand in bevoorradings- en doorgangsmogelijkheden, zonder dat dit consequenties heeft voor de sfeer en uitstraling van het evenement.
  • Het snel kunnen opdelen van de beurshal in twee delen, waarbij in ieder afzonderlijk deel verschillende activiteiten kunnen plaatsvinden zonder hierbij overlast van elkaar te ervaren.
  • Het dusdanig integreren van deze afscheiding in de dakconstructie, dat het complexe leiding- en kabeltracé zo min mogelijk aangepast hoefde te worden. Tegelijkertijd moest hierbij de gewenste vrije hoogte in ruimte behouden blijven.
  • Het uitvoeren van de wand in de kleur zwart, waarbij geen sprake zou zijn van lichtreflectie.
  • De scheiding diende te worden verdeeld in drie afzonderlijk beweegbare gedeelten, zodat de scheiding zelf ook gedeeltelijk geopend zou kunnen worden. Hiermee voorziet de wand in bevoorradings- en doorgangsmogelijkheden, zonder dat dit consequenties heeft voor de sfeer en uitstraling van het evenement.

Projectdetails en resultaten

  • Toepassing van een maatwerk TreNoMat-scheidingswand, in elektrisch optrekbare uitvoering. Hiermee kan de hal eenvoudig in tweeën worden gedeeld. De scheiding is zelf ook nog in delen neerlaatbaar, waardoor doorgang of bevoorrading mogelijk blijft.
  • De wand is vervaardigd uit een esthetisch fraai zwart wandmateriaal met een speciale niet-weerspiegelende afwerkingsstructuur.
  • Maatwerkconstructie en maatwerkadvies en over de juiste aansluiting op het omliggende gebouw.
Meer weten?

Download onze documentatie

  • Alle feiten op een rijtje
  • Geselecteerd op onderwerp
  • Vindt u niet wat u zocht? Vraag het ons!
Meer weten?

Neem contact op!

+31 (0)172 579720
info@trenomat.nl

In de spotlight

Onze andere cases

Bekijk onze andere cases in het case overzicht.
Blijf op de hoogte!

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF

TreNoMat houdt van korte lijnen. Daarom stellen we u graag met onze gratis digitale nieuwsbrief op de hoogte van productinnovaties en inspirerende projecten. Wilt u altijd geïnformeerd zijn? Schrijf u in en u ontvangt alle relevante updates.